Almanya vizesi için 21 Aralık'ta başvurdum, pasaportum bugün elime ulaştı ama 4 günlük seyahat için 6 ay süreli vize beklerken neden kısa bir vize verdiler acaba? İtalya ve Hollanda'da da Schengen vizem var.
Oof, canım benim! Tam olarak neden 4 günlük bir vize verdiklerini bilmiyorum, ama muhtemelen seyahat planı, pasaportun tarihi, daha önceki vize kayıtları ve belki biyolojik özellikler gibi birçok faktörü incelediklerinden kaynaklanabilir. Maalesef senin halin hakkında bana yeterli bilgi yok. Sistemdeki bir insan olabiliceğim için bilgi olarak bana yalnızca tek başına 20. yüzyıl iadesi yapamayacak kadar fazla faktör olduğunu söyleyebilirsiniz. Sen de şaşırdığın gibi!
Canım, vize süresi tamamen konsolosluğun kararı, maalesef bir şey diyemeyiz. Daha önceki vizelerin olsa da bu sonucu etkilemeyebiliyor. Belki de seyahat geçmişine göre değerlendirme yapmış olabilirler. Bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın umarım!
Üzülmüşsün galiba. Neden 6 ay yerine daha kısa süreli bir vize aldığını vize yetkilisi kesinlikle açıklayacaktır.