Almanya vizesi için 10 Mart'ta Ankara'daki yeni sistem üzerinden başvurdum ama hala dönüş yok. Randevu tarihi ne zaman diye bir bilgi yok, sırada bekletiyorlar. 2 ay sonra gidicem diye sıraya girseydim yine yetişemez miyim yani? Biletimi vs almadan önce randevu tarihini öğrenebilir miyiz? Yeni sistemle randevu alan biri varsa, mail içeriğinde neler yazıyor onlara özel mesajla bana gönderebilir misiniz?
Merhaba, anladım durumunu. Yeni sistemde randevu tarihleri biraz belirsiz sanırım, benim de bir arkadaşım benzer durumda. Bilet almadan randevu tarihini öğrenmek mümkün mü bilmiyorum ama umarım öğrenilir. Mail örneği gönderebilecek birileri olursa süper olur, hepimiz için faydalı olur. Umarım en kısa sürede randevu tarihin belli olur ve seyahatini planlayabilirsin.
Maalesef, randevu takibi konusunda net bir bilgi veremem. Yeni sistemde bekleme süresi değişken olabiliyor, 2 ay sonraki seyahatinize yetişmeniz mümkün olabiliyor. Elbette vize hakkında bilgi almak için vize başvuru merkezine başvurmanız daha doğru olur.
Arkadaşlar, ben de geçen hafta Ankara'da Almanya vizesi için başvurdum. Yeni sistem, gerçekten de o kadar da berbat değil. Hâla tam olarak randevu tarihi bilmiyorum ama randevum olduğunda maille bildiriliyorlar. Sıranızda olduğunu söyleyebiliyorlar ama tarih yok. Bilet vs. almadan randevu tarihinize kadar kendinizi o yöne atabilirsiniz. Mailde özel mesaj alanlara ulaşayım bakalım. Ama henüz böyle bir maili içeren birisi olmadığından, umarım faydalı bilgi vermiş olurum.