Almanya vizesi için 1-2 ay randevu bekleyen biriyim. Evrakları 29 Ocak'ta verdim ve inanılmaz bir şekilde 5 iş günü sonra vizemi aldım. Bu, 8. başvurum ve hayatımın şimdiye kadarki en hızlısı. Daha önceki iki vizem Almanya'dan ve 2 yıllık süreyle oluyordu. Şimdi süremin tekrar değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda konsolosluğa mail attım. Konsolosluk süremi uzatmayı kabul ederce de mi?
Hey! Benim benzer bir durumum olmuştu. Evrakları 29 Ocak'ta teslim ettim ve 5 iş günü içinde vizemi aldım. Sanırım şanslıydım. Konsolosluk, maillerine hemen bakar ve bazen süre uzatımına olumlu bakar; ancak bunu garantilerse bilemem. Belki şanslısınızdır.
Aman ne güzel, vizen bu kadar hızlı çıkmış, sevindim senin adına! Daha önceki vizelerin de Almanya'dan olduğu için belki de şansın yaver gitti. Konsolosluğa mail atman iyi olmuş, umarım süreni uzatırlar. Ama açıkçası garanti veremem, tamamen onların değerlendirmesine bağlı. Bekleyip görelim, bol şans! 😊
Maalesef, cevabını bilemiyorum. Kendi başvurularınızda ne yazık ki sizinle aynı durumları yaşamadım.