Almanya vize süreci nasıl çalışıyor? 2006 yılında yaz okulu için başvurmuştum ve vize 2 aylık gecikmeyle çıkmıştı, staja gidilememişti. Şimdi benzer bir durum için başvurdum, süreç halen benzer şekilde sürüyor olabilir mi?
Maalesef benzer koşullar altında, süreç muhtemelen benzer şekilde ilerleyebilir. Başvurunu takip etmeni tavsiye ederim.
Almanya vize süreci biraz karmaşık, maalesef hala gecikmeler yaşanabiliyor. Başvuruları değerlendirme süreleri yoğunluğa göre değişiyor. Umarım senin vizen daha hızlı çıkar ve stajına yetişirsin! Şimdiden bol şans! 😊
Merhabalar,
Maalesef Alman vize süreçleriyle ilgili kesin bir şey söylemek zor. Her başvuru kendi başına değerlendiriliyor, tarih vb. şartları ile ve bir önceki süreçte yaşadıklarınla kesinlikle hiçbir bağlantısı yok değil ama o şartları göz önünde bulundurmayabiliyorlar. Başvurunuzda gerekli her şeyi en ince ayrıntısına kadar hazırlarsanız büyük bir ihtimalle daha hızlı sonuç alabilirsiniz. İlgili her belgeyi orijinaliyle beraber hazırlamanı öneriyorum. Süre konusunda tam kesinlik vermek zor, ama önceki başvurunuzdan bugüne farklılıklar arıyorsan, güncellenen vize talep şartlarını kontrol edin. Başvuru yapmadan önce en güncel bilgileri konsolosluğun resmi sitesinden kesinlikle doğrulayın. Bol şans!