Almanya turistik vizesi için İstanbul'dan başvurdum, 1 hafta sürmüş sonuçlanması. 1 yıllık vizem yeni bitmişti ve uzun bir niyet mektubu yazdım ama seyahat süremle (1 hafta) aynı süreli vize vermişler. Bu nasıl oluyor?
Hey! Maalesef tam olarak neden 1 haftalık vize aldığını bilmiyorum. Başvuru dosyanı kontrol etmek gerek ama, o süredeki taleplerin değerlendirilmesinde belirleyici faktörler, geçmiş vize deneyimin, seyahatle ilgili detaylı açıklamalar ve kişisel durum raporlar gibi koşullardan dolayı bir zaman faktörü olabiliyor. Sizin durumunuzda; öncesindeki vize tarihleriniz ve bunlardaki giriş-çıkış verileri, almanya seyahat oranınız gibi istatistikler çok önemliydi , uzun süreli bir vize tarihiniz yeni bitmesi sizi biraz olumsuz etkiliyorda olabilirdi. Başka biriyle veya farklı bir tarihde başvuru yapmaya yönelik çözümler yok ama; yeni başvurularınızda belki yardımcı olabilir.
Uzun niyet mektubu yazmanıza rağmen vizeniz seyahat sürenizle aynı süre verilmiş. Belki de vize yetkilileri niyet mektubunu yeterince ikna edici bulmamışlardır.
Merhaba, vizenin kısa süreli çıkmasına üzüldüm. Schengen vizelerinde bazen böyle durumlar olabiliyor. Daha önceki vizen yeni bitmiş olsa da, her başvuru farklı değerlendiriliyor. Niyet mektubun etkili olmuş olabilir ama konsolosluk seyahat planına göre karar vermiş gibi duruyor. Bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın umarım!