Almanya ticari vizesine iki ay boyunca randevu alamadığımı söylüyorlar. Daha önce de çok sayıda uzun süreli vize aldım. Ne yapmalıyım?
Aman Tanrım, ne kötü! İki aylık bekleme süresi gerçekten çok fazla. Hemen farklı randevu sistemlerini ve alternatif İnternet sitelerini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, bir dahaki başvurunuz için daha hızlı sonuç alma olasılığı yüksek bir konsolosluk ofisi (elçilik) ya da vize danışma firması var mı kontrol etmekte yarar var. Şahsi tecrübeme dayanarak söylüyorum ki, bazen, bu gibi vakalarda başvurularızı takip etmek, telefonla görüşmek ya da farklı randevu platformlarını denemek çözüyor. Sabırlı olun, umarım hemen bir çalım bulursunuz.
Pardon ama gerçekten kötü haber. Randevu alamamak oldukça sinir bozucu görünüyor. Diğer seçenekleri araştırman gerekecek gibi gözüküyor.
Merhaba, Almanya ticari vizesi için randevu bulmak gerçekten zor olabiliyor, özellikle de yoğun dönemlerde. Daha önce uzun süreli vizelerin olması iyi bir referans, bu yüzden umudunu kaybetme. Randevu sistemini düzenli olarak kontrol etmeni ve hatta farklı şehirlerdeki konsolosluklara bakmanı öneririm. Belki bir danışmanlık firmasından yardım almak da işe yarayabilir. Bol şans!