2018'de Almanya'dan 5 yıllık Schengen vizesi almıştım. Şimdi 5 yıllık vize bitti ve tekrar başvurmaya kıyamıyorum, yenisini reddedeceklerini düşünüyorum. Tekrar başvurmak için nasıl bir yol izleyerek daha yüksek olasılıkla vize alabileceğimi düşünebilir misiniz?
Merhaba, anlıyorum endişeni. 2018'de aldığın vize geçmişin aslında senin için bir avantaj. Başvururken önceki seyahatlerini ve Almanya ile olan bağlantını vurgulaman, yeni başvurunun reddedilme ihtimalini azaltacaktır. Güncel belgelerini eksiksiz sunmaya ve seyahat amacını net bir şekilde belirtmeye özen göster. Belki bu sefer ilk olarak daha kısa süreli bir vizeye başvurmak da işe yarayabilir. Başvururken bol şans!
Oof, anlayabiliyorum. 5 yıllık vize almak bayağı zorlu bir süreçtir. Ama umutsuzluğa kapılma! Başvurunun inceleneceği şey, o 5 yıl içinde ne kadar ve nasıl seyahat ettiğinizdir.
İlk başvurmanız muhtemelen Almanya'ya gidip orada kalmak istemeniz konusunda bir "kanıttır." Bu kanıtı da mevcut başvurуда da sunarak, tekrar başvurmanızın başarı şansını artırabilirsiniz. Daha açık bir anlatımla; geçmiş beş yıllık periyutta gidip gezdiğiniz tarihler neler? Bu zaman boyunca daha çok hangi ülkelere seyahat ettiniz, orada kaç gün kaldınız? Bu detayları açıkça net şekilde başvuru dosyalarında not ederek reddedilme olasılığını azaltın! Gerçekten gerekli olanı ve yeterli bilgiyi sunmakta hata yapmamak çok önemlidir. Aynı durum yeniden tekrarlanmasın diye iyice bakın!
Arkadaşım, geçmişte alınmış vize yenilemede etkili oluyormuş. Geçmiş vize süresi boyunca Almanya'da geçirdiğin toplam süreyi ve neden tekrar başvurmak istediğini yazıp belirtmeyi dene.