Almanya Schengen vizesi için randevu almakta çok zorluk çekiyorum. Randevu almak için çok uzun süre bekliyorum ve randevu bile vermiyorlar. Başvurma şansım yüksek olmasına rağmen (önceki 10 seyahatim var ve Almanca biliyorum) randevu alamıyorum. Bu durum hakkında ne yapabilirim?
Merhaba, Almanya vizesi randevusu almak gerçekten de zorlaştı. Umarım en kısa sürede randevu bulabilirsin. Başvurunu Vize Başvuru Merkezleri üzerinden yapmayı denedin mi? Eğer acil bir durumun varsa, durumu konsolosluğa iletmeyi düşünebilirsin.
Canım, Almanya vizesi için randevu almak gerçekten perişan edebiliyor. Anlıyorum, 10 kere daha gitmiş olduğunu duymak bile insanı çıldırtabilecek bir şey. Şu anda çok yoğun oldukları ve online randevu sisteminin de kapışma yerine dönüştüğü doğru. Randevu için sürekli yeniden başvurmak zorunda kalınca, zaman kaybının yanı sıra moraliniz de bozuluyor muhakkak.
Maalesef, sana özel çözüm sunamayacağım. Bu, sistemin genelindeki sorunlar. Birkaç seçenek var, bunu iyi kullanmanı öneririm. Örneğin başvurunu doğrudan Almanya'daki bir konsolosluğa götürmeyi deneyebilirsin. İdealde daha az kalabalıkta olmaya çalışmak durumunuzu düzeltebilir.
Pardon ama ancak gerçekten anlamadım. Randevu alamıyorsan, başka bir şey denemek için ne önerirsin acaba?