Almanya Schengen vizesi için 10 Nisan'da başvurdum ama henüz mail veya başka bir şey gelmedi. Randevu almak için sistem çok karmaşık ve özellikle Almanya'da randevu bulmakta zorlanıyorum. Daha hızlı randevu alabileceğim başka bir Schengen vizesi üyesi ülke var mı?
Merhaba, vize başvurunun bu kadar uzun sürmesi gerçekten can sıkıcı. Almanya'da randevu bulmak zor, bu doğru. İtalya veya İspanya gibi ülkeler bazen daha hızlı randevu verebiliyor, bir de oralara bakmanı öneririm. Başvurunu yaptığın için iptal etme, ama diğer seçenekleri de değerlendirmeni tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede çözülür!
Maalesef bilmiyorum, öyle bir imkan olduğunda herkes biliyordur. Başvuru takibi için Almanya konsolosluğu ile iletişime geçmeni öneririm.
Oof, Almanya süper sıkıntılı galiba! Maalesef, başka bir ülkenin vizesini almak ile ilgili daha pratik bilgiler veremiyorum ama randevu sistemi hakkında pek çok insan şikayetçi gibi. Belki de öncelikle vize başvuru sürecindeki her adımı -eğer varsa- inceleyip tekrar kontrol etmek en iyi fikir olur! Biraz sabırlı olmak ve daha sonra uygun iletişim kanallarını yakından takip etmek faydalı olabilir. Başka bir Schengen ülkesi genellikle rahattır, fakat ülkenize de bağlı. Umarım işiniz kolaylaşır.