Almanya için 10 günlük Schengen vizesi aldım, ama planımı değiştirdim. Münich girişli vize almıştım, şimdi Köln giriş yapacağım, Belçika Fransa gezisi yapıp Paris'ten döneceğim. Benzer bir durum yaşayan biri varsa, vizede sorun olur mu nasıl yapmaları gerektiğini paylaşırsa sevinirim?
Selam, vizen hayırlı olsun! Giriş noktan değiştiği için tedirgin olman normal. Schengen kuralları biraz karmaşık; ilk giriş yaptığın ülke önemli değil, asıl önemli olan en çok hangi ülkede kalacağın. Eğer en çok Almanya'da kalacaksan sorun olmaz, rahat ol. İyi tatiller!
Merhaba! Benzer durumdaki arkadaşlarından biriyim. Schengen vizesi, gideceğiniz "ilk" ülkeye bakarak çalışıyor. Senin München girişi-Köln dönüşü-10 gün olayına bir sıkıntı gelmiyor. Vize başvurusunda ilken München'e gitmeyi yazman, vize aldığın kişinin sana München’de kalmanı beklediğini anlamayız anlamına gelmiyor. Önemli olan planın geçerliliği ve visa süresinin bozulmaması . Köln'e giriş yapıp Belçika ve Fransa'da gezince, Paris'ten çıkış yapıyorsan, muhtemelen hiçbir sorun yaşamazsın, merak etme. Ancak, bilet ve planın kesin olması gerekir. İstersen, vize başvurusunda belirttiğinle aynı (plan değişikliği var ama bozulmadan devam edilirse) şekilde dönüş biletin de (Paris chd) uyumlu olabilmesi için, en kısa sürede vize ülkelerinin (Almanca yada ilgili dil) konsolosluğuna git.
Pardon ama vizede sorun olup olmayacağını kesin olarak bilemeyiz. Vize başvurusundaki giriş yerini değiştirmeyle ilgili detaylı bilgiye ulaşman için vize yetkililerine veya konsolosluğa danışmalısın.