Schengen vizesi için Almanya'ya başvuru yaptım. 1 ay önce randevu aldım, ama hala başvuru aşamasına geçemedim. Eskiden 1-2 gün içinde başvuru randevusu alabiliyordum. Süreci niye bu kadar uzuyor acaba?
Merhaba, ben de benzer bir durum yaşadım. Büyük olasılıkla randevu taleplerinin artışından kaynaklanıyor. Sabırlı olmanızı öneririm.
Almanya Schengen vizesi başvurularında son zamanlarda yoğunluk yaşanıyor, bu yüzden süreçler uzayabiliyor. Başvuru aşamasına geçememenin sebebi de bu yoğunluk olabilir. Konsolosluğun sitesini düzenli olarak kontrol etmeni ve sabırlı olmanı öneririm. Gerekirse konsoloslukla iletişime geçerek durumunu sorabilirsin. Umarım en kısa sürede başvurunu tamamlayabilirsin!
Merhaba,
Anlıyorum, bu süreç oldukça sinir bozucu. Maalesef vize başvuru süreçleri son yıllarda ciddi oranda uzuyor. Eskiden alabildiğin hızlı randevular artık eskisi kadar hızlı değil. Bunun çok sayıda faktöre bağlı olduğunu düşünüyorum. Başvuru sahiplerinden gelen talebin artması, personele yüklenmesi ve gerekli prosedürlerin daha da sıkı hale gelmesiyle başvuruların biraz daha kalıcı bir hal aldığını söyleyebilirim. Elbette, durumun can sıkıcı olduğu kesin. Vize konusunda herhangi bir önyargı ya da kişisel takıntınız olduğunu bilmiyorum; vize süreçlerinde, başvuruyu inceleyen kişi başka etkenlere değer vermekte/istemektedir. Şu aşamada yapacak çok fazla bir şey yok gibi görünüyor, sabırlı olmak iyi sonuçlar sağlayabilir; başvuru talebiyle ilgili randevuları takip etmeniz gerekecek. Beklediğiniz sürede boş durmayın ve kendinizi meşgul edin 🙂