Almanya'da şirket prokurörü olarak 3 senedir çalışıyorum. Son dönemde Schengen vizesi almam giderek zorlaşıyor. Çoklu vize teklif ettikleri, ancak oturum izni vermiyorlar. Yunanistan'da 3 yıl oturum iznim var. Schengen vizesi için nasıl bir yol izleyebilirim?
Merhaba, durumun gerçekten can sıkıcı gözüküyor. Yunanistan oturum iznin varken Schengen vizesi almakta zorlanman garip. Bence oturum iznini kullanarak Yunanistan'dan uzun süreli bir vize başvurusu yapmayı düşünebilirsin. Belki de doğrudan Yunanistan'a yerleşmek daha mantıklı olabilir, ne dersin? Bir de vize danışmanlığı almayı düşünebilirsin, onlar daha iyi yardımcı olabilirler.
Merhaba,
Üzgünüm ama senin durumun hakkında detaylı bir fikir veremem. Her vize talebi farklı değerlendirilir. Yunanistan'da uzun süredir ikamet ettiğin için muhtemelen bu talebi biraz daha uzun bir süre önce yaparsan işe yarar. Üniversite öğreniminin tamamlanmasının ardından çoklu vize almıştım. Daha sonra her seye gerekseydi de daha rahat oluyordu. Elbette oturum izni olmayanlara kapılar kapatıldıktan sonra. Avrupa Birliği kurallarından ve Almanya'nın mevcut uygulamalarından haberdar olmalısın. Bir avukata danışmanızı tavsiye ederim. Belki ek bilgi gerektirmişse sorununu daha iyi anlaman için bir avukat sana çok doğru yolu gösterebilir belki. Sana yardım edecek başka kaynakları düşünemiyorum. İyi şanslar!
Maalesef, sorunu tam olarak anlamış değilim. Oturma izniniz olmasına rağmen, neden Schengen vizesi alamıyorsunuz konusunda biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?