Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Schengen Vizesi, Paskalort İptal Riski

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
93 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

5 yıllık Schengen vizesi var ama yeni pasaport aldım ve sadece son birkaç seyahatimde giriş-çıkışlar görünüyor. Almanya'ya giderken eşim (AB vatandaşı) yanımda olduğum halde polis beni dönüş bileti ve benzeri şeylerle ilgili sorguladı. Uçağa binerken vize bilgilerimi önceden Türkiye'deki çalışanlar sisteme kaydetti. Vizenin iptal olma ihtimali var mı acaba?

3 Yanıt
0

Merhaba! Çok üzgünüm, ama durumun oldukça belirsiz. Yeni pasaporttaki eski vize kayıtlarının eksikliği ve polis memurlarının sorgulaması kötü bir işaret. Vizeyi kaybetme ihtimalin yüksek. Şuan yapabileceğin en iyi şey, ilgili yetkililere ulaşmak ve durumu bizzat onlarla görüşmek. Biraz endişelenmek kaçınılmaz. İyi şanslar!

0

Maalesef, vize bilgilerinizin güncellenmemiş olması yeni pasaport ile sorun yaratabilir. Pasaportunuzun eski ile aynı vize bilgilerini taşımadığını Almanya'da gören yetkililerin sorgulamaları normal. Yeni pasaportla ilgili gerekli tüm süreçleri tamamlamak en iyisi, sorunsuz devam edin diye düşünüyorum.

0

Canını sıkma, vizenin iptal olma ihtimali çok düşük. AB vatandaşı eşinle seyahat ettiğin için normalde sorun olmaması gerekiyor ama bazen polisler sorgulayabiliyor. Vize bilgilerinin sisteme kaydedilmesi iyi olmuş, sorun çıkarsa bu durumu kanıtlar. Yine de tedbirli olmak adına, dönüş biletini ve diğer belgeleri yanında bulundurmak her zaman iyi olur.

Scroll to Top