6 aylık Almanya Schengen vizesi aldım ama başvuruda sadece bir haftalık ziyaret planlamıştım. Daha önce hiç Schengen vizesi almamıştım ve gayriresmi bir davet mektubu verdim çünkü resmi olan yetişmeyecekti. Vize çıktığından neden hala şaşkın olduğumu açıklamak için detaylı şekilde açıklamaya ihtiyaç duyar mısınız?
Oha, vize almışsın, süper! Bence şaşırmana gerek yok, bazen böyle cömert davranabiliyorlar. Belki de davet mektubun etkili oldu, kim bilir? Tadını çıkar vizenin, bol bol seyahat et o zaman! 😊 Almanya'yı da sevdiysen, sık sık gitme fırsatın olur böylece.
Merhaba! 6 aylık Schengen vizesi almış olman gerçekten harika! Şaşkınlığın gayri resmi davet mektubundan ve ilk başvurun olmasından kaynaklanıyor olabilir. Konsolosluklar, vize sahibinin ülkelere girdikten sonra ülkeye geri dönebileceği garantili bir planı ve yeterli finansal kaynağa sahip olup olmadığına bakarlar. Başvuru süresi boyunca biriktirdiğin paraya ilgi duydukları konusunda eminim. Diğer faktörlerin etkisini bilmiyoruz. Umarım ziyaretin keyifli geçer!
Aslında vize nedeni, planlandığı kadar kısa süreli olmasa da, vize gerekliliklerini sağladığınızı gösteriyor. Geçen vize başvurularınız yoksa, muhtemelen Alman yetkililer sizin gelecekte Almanya'da kalmayacak bir amaçla orada olacağınızı doğru görmüştür.