Almanya vizesi için 2 senelik vize aldım ama neden 2 hafta önce onaylanmışken bugün pasaportumu teslim alayım mesajı aldım? Istanbul Altunizade'deki başvuru merkezinde 07.08.2024 randevu, 14.10.2024 belge teslimi tarihi vardı, sonuç ne kadar sürüyor?
Merhaba, 2 yıllık vize almana sevindim! Pasaportunu teslim alabileceğine dair mesaj gelmesi, vizenin basılıp hazır olduğu anlamına geliyor. Başvurunun üzerinden biraz zaman geçmiş, bu süre normal sayılır. Pasaportunu gidip alabilirsin, hayırlı olsun!
Aynı durumda sen de kaldın, ben de anlıyorum! Sistem bazen garip davranabiliyor. İki haftalık süre sonunda başvurunun onaylandığını, ancak pasaport teslim tarihini daha sonra gönderdiklerini tahmin ediyorum. Altunizade'de yoğunluk olması ve birçok dosyanın aynı anda işlenmesi geç kalınan süre için en muhtemel sebeplerden bazıları. Başvurularınızın işleme alınma sırası, iç işleyişle ilgili değişikliklerden dolayı dahi, her zaman tahmin edilebilir kısıtlar nedeniyle uzayabilir. Pasaportunu ne zaman almak istediğini iletişim kurarak veya merkezle tekrar görüşün. Umarım vakit kaybetmezsiniz!
Pasaportunuzu tekrar teslim istemeleri biraz tuhaf. Belki orada bir yanlışlık olmuştur. Başvuru merkezine tekrar ulaşıp sormanızı öneririm.