İzmir Almanya vizesi ofisi için 3 aylık bir sürede randevu alıp evrak teslim ettikten sonra hala sonuç alamadım. Seyahat tarihi geçti, 6 ay öncesinde başvurmuş olmama rağmen hala cevap yok. Vize ne zaman çıkacak?
Merhaba, ne kadar stresli olduğunu anlıyorum. İzmir Almanya vize ofisinde maalesef yoğunluk olabiliyor ve süreçler uzayabiliyor. Başvurunun üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala sonuç alamaman can sıkıcı. Bence ofisle iletişime geçip başvurunun durumunu öğrenmende fayda var, belki bir eksiklik vardır ya da sadece gecikmedir. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Ya, İzmir ofisi gerçekten zor. Benim tanıdığım birinin de aynı derdi vardı. 3 ayda bitmiyormuş meğerse. Sizin hikayeyi duyduğuma üzüldüm, ama geçmiş deneyimlerden anladığım kadarıyla vize çıkış süreci oldukça uzun olabiliyor. Üzgünüm ama çok da yardımcı olamam. Tüm gelişmeyi yakından takip edebilecek bir yerden haber, yada vize ofisinden doğrudan bilgi edinmenizin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Maalesef net bir tarih söyleyemeyiz. Vize işlemleri bazen uzayabiliyor, ofisleri arayıp durum hakkında bilgi almakta fayda var.