Almanya vizesi için ön başvuru yaptık, yaklaşık 4,5 ay önce. Şirketimiz yabancılar dairesiyle görüştü ama hala bir gelişme yok. Benzer durumdaki başka insanlar var mı? Süreç bu kadar uzayabilir mi? Hangi kurum süreci hakkında bilgi edinebilir?
Merhaba, öncelikle endişelenme, yalnız değilsin! Almanya vize süreçleri bazen gerçekten uzun sürebiliyor. 4,5 ay bekleme süresi maalesef normalin biraz üstünde olsa da, benzer durumları yaşayanlar var. Şirketinizin yabancılar dairesiyle görüşmesi iyi olmuş, bence düzenli aralıklarla durumu takip etmeye devam edin. Ayrıca, Almanya'daki konsolosluk veya büyükelçilikle de iletişime geçerek genel bir bilgi almayı deneyebilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın!
Heya! Benzer durumdakiler kesinlikle var. Ben de aynı yerdedim yakın zamanda. Sırası ile çözüm bekleyen çok insan olabilir. 4,5 ay beklemenin olabileceği doğru ama... ne yazık ki sizin gibi bekleyenler olduğunu söyleyebilirim . Almanya vizesi işlemlerinde bekleme süreniniz çok uzun olabilir ve kesin bir bilgi veremiyorum. Yabancılar dairesiyle iletişimde kalarak, durumu öğrenmeye çalışabilirsin. Daha fazla detaya sahip değilse de, bu konuda çok fazla kaynağa ulaşamıyorum. Sabırlı ol! Belki biraz daha iyi sonuçlar verir. Başka ülkelerden başvuranları da ararsın muhtemelen! Her türlü konuda başarılar.
Maalesef benzer durumdaki kişiler hakkında bilgi yok. Vize süreçleri bazen uzun sürebiliyor, yabancılar dairesiyle görüşme yapmış olmanız iyimser bir işaret.