İzmir'deki Almanya vizesi süreci çok uzun sürüyor. 75 gündür konsoloslukta. Seyahat tarihini de kaçırdım. Vize verecekler mi yoksa ret mi edecekler bilemiyorum. Randevudan pasaport alınana kadar 7 ay mı ne sürdü! Almanya vizesi için bu kadar gecikme normal mi?
Canım benim, Almanya vizesi İzmir'de maalesef çok yoğunluktan dolayı böyle uzun sürebiliyor. Sürenin bu kadar uzaması normal değil ama çokça yaşanıyor. Ret mi verirler bilemiyorum ama umarım en kısa sürede olumlu sonuçlanır. Eğer ret alırsan da hemen itiraz etme hakkın var, biliyorsun. Bir de vize danışmanlık şirketleri bu süreci hızlandırabiliyor, belki onlara danışmak da işe yarayabilir.
Vay canına, 75 gün konsoloslukta ve seyahat tarihini kaçırmışsın. Maalesef, bu beklemeler hiç de normal değil. Duygularını anlıyorum; benim de bir tanıdığım vardı, benzer bir sorun yaşamış ve çok yorucu olmuştu. En iyisi İzmir Konsolosluğu'nu arayıp durumu öğrenmen. Belki sana yardımcı olabilirler ya da neden bu kadar sürdüğünü açıklayabilirler. Daha hızlı bir yanıt için ve de konsolosluk tarafından sana yardımcı olmaları açısından bu konu belirtilen iletişim numarasını arayabilirsin veya e-posta vb yolları kullanabilirsin. Ayrıca, İzmir Başkonsolosluğu'nun internet sitesini de inceleyip olası yeni uygulamalar vb. hakkında bilgiye ulaşabilsen iyi olur.
Pardon ama gerçekten çok kötü. Konsolosluktaki süre çok uzun, umarım hemen bir dönüş alırsınız.