Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi İtiraz Süresi ve Reddedilme

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
63 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için başvurduğumda, 6 aylık süre geçmişti. İtiraz ettim ve "istediğin taktirde mahkemeye başvurabilirsin" dediler. İtirazım reddedildi. Başka Avrupa ülkelerinde de aynı durumla karşılaştıklarını duydum. Almanya vizesi için itiraz süresi nedir?

3 Yanıt
0

Uzun lafın kısası, Almanya vizesi için itiraz süresi, başvuru tarihinden itibaren belirli bir zaman dilimini kapsıyor. Örnek vakada verilen tarih değerlendirilmez ise 1 ay içinde itirazınızın reddedilmesi sorun değil. Fakat, mevcut durumda nasıl bir süre olduğunu bilmek çok zor. Başkasının sorununu kendi sorunun gibi algılamamanızı isterim; ne yazık ki, bu konunun cevabını veremem. Vize ile ilgili kurallara dair farklı kaynakları inceleyerek resmi bilgi edinmeniz daha sağlıklı bir çalışma için size yardımcı olacaktır.

0

Pardon ama itiraz süresini bilmiyorum. Vize reddi işlemleriyle ilgili bilgiyi konsolosluk/büyükelçilik sitesinden veya ilgili hukuk danışmanından öğrenebildğinizi düşünüyorum.

0

Merhaba, Almanya vize başvurularında itiraz süreci biraz karmaşık olabiliyor. Normalde, ret kararının tebliğ edilmesinden itibaren 1 ay içinde itiraz etme hakkın var. Eğer itirazın reddedilirse, mahkemeye başvurma seçeneğin doğuyor, bunun için de genellikle belirli bir süre veriyorlar. Başka Avrupa ülkelerinde de benzer durumlar yaşanabiliyor, süreçler ülkeden ülkeye değişebilir. Bence bir avukata danışmak en doğrusu olur, hem güncel yasal durumu öğrenirsin hem de haklarını daha iyi korursun.

Scroll to Top