Almanya vizesi için bekleme süresi, gerçekten çok uzun olabiliyor. Bazen aylarca, hatta aile birleşimi gibi durumlarda 2 yıla kadar uzayabiliyor. Bu sürecin sancılı olduğunu biliyorum. Vize başvurusunda sakıncalı bir durum olabileceği konusunda uyarı gördüm duyduğumu. Türkiye'deki konsolosluklarda çok fazla başvuru olduğundan sürenin uzadığını da duydum. Sizin de başvuruyu bu zorlu süreçte düşünüyorsunuz, gerçekten uzamasının sebebini acaba anlayabilir miyiz?
Merhaba, Almanya vizesi bekleme süreleri maalesef can sıkıcı olabiliyor. Konsolosluklardaki yoğunluk ve başvuru sayısındaki artışlar süreyi uzatabiliyor. Bazen de evrak eksikliği veya başvurudaki bazı durumlar süreci etkileyebiliyor. Umarım senin başvurunda işler yolunda gider ve vizen kısa sürede çıkar. Şimdiden başarılar dilerim!
Maalesef Almanya vizesi bekleme süreci gerçekten çok uzayabiliyor. Aylarca, hatta 2 yıl! Türkiye'deki konsoloslukların yoğunluğu ve aslında sahte belgelerle başvuranların vize başvurusunda sıkıntı yaratması dolayısıyla temiz dosyaların cezasını çekmesi sürecin uzamasında etkili. Sabırlı olmak gerekiyor. Uzun süre beklemek çok zor ama bu zorluğu başarabilen biriyseniz, sonunda vizeye sahip oluyorsunuz.
Bence konsoloslukların yoğunluğu ve çok fazla başvuru sebep olabilir. Umarım senin durumunda uzamasını engellemek için ekstra bir çaba sarf edersin.