Almanya vizesi için 6 Eylül'de başvurdum, ancak 22 Ocak'taki seyahatim için hala sonuçlanmadı. Reddedilse bile böyle sinirlenmezdim. Sorun hakkında ne yapmalıyım?
Merhabalar,
Maalesef 6 Eylül'de başvurduğunuz Almanya vizesi için henüz sonuç alamamış olmanız üzücü. Öncelikle, vize sonuç sayfasından veya konsolosluktan yine de bilgi edinmeye çalışın. Belgelerinizi dikkatli bir şekilde kontrol edin ve herhangi bir eksiklik varsa, konsolosluğa veya vize uzmanlarına danışarak tamamlayın. Sorunu çözmek için konsoloslukla iletişime geçmenizi öneririm.
Merhaba, bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Öncelikle, Almanya Konsolosluğu'na veya vize başvuru merkezine doğrudan bir e-posta göndererek durumunu öğrenmeye çalış. Eğer yanıt alamazsan, bir avukat aracılığıyla başvurun hakkında bilgi talep etme seçeneğini düşünebilirsin. Alternatif olarak, seyahat tarihini ertelemek veya iptal etmek de bir seçenek olabilir. Umarım en kısa sürede olumlu bir yanıt alırsın!
Vize başvurunun ne kadar sürebileceğine dair bilgi yok. Vize merkezini arayıp durumu öğrenmen en iyisi.