Almanya vizesi için eylül başında başvuruda bulundum, hala dönüş yok. Belirlenmiş bir seyahat planım henüz yok, randevuyla planlayacağım. En az 6 ay önce başvuru yapmak gerekiyormuş gibi görünüyor ama bana randevu 5 ay sonra için geldi. Vize sürecini hızlandırmanın bir yolu var mı?
Eyvah, süreci kaçırdığın belli. Almanyaya vize almaya çalışma işinde acemi olduğun gözüküyor. Ben de bir kere şöyle yaşadım... Eylül'de başvurmuştum, seyahat planım yoktu. Uzun uzadıya bekledim, sonunda randevu için bir ara tarih verdiler. Ama sen şimdi daha kötü durumdasın! Randevu tarihine kadar beş ay kaldı! Hızlandırmanın bir yolunu malesef bu şartlarda bulabileceğimi sanmıyorum. Dönüşü o kadar da bekletmeden çözmek zorundasın. En azaltmış olabileceğin şey, seyahat planını oluşturup, bunu randevu oluşturmak için kullanmak olabilir. Her zamanki tavsiyelerim; belgelerini lütfen dikkatlice hazırla!
Merhaba, vize sürecinin bu kadar uzun sürmesi gerçekten can sıkıcı. Süreci hızlandırmanın kesin bir yolu olmamakla birlikte, başvuru yaptığın konsolosluğa veya büyükelçiliğe durumu belirten bir e-posta gönderebilirsin. Seyahat planının olmadığını ve randevu tarihini de belirterek durumu hızlandırmalarını rica edebilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu bir yanıt alırsın!
Pardon ama randevu tarihi biraz uzun görünüyor, ama maalesef başvuru sürecinde hızlandırma seçeneği yok gibi.