Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Başvurum Gecikti, Ankara Konsolosluğu

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
77 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya turistik vizesi için başvuru yaptım, ama çok zaman geciktiriliyor. Başvuru, randevu ve evrak teslim tarihlerimle pasaport teslim süresini verdim. 15 iş günü içinde yanıt vereceklerini biliyorduk ama Ankara Konsolosluğu'nun işi hızlandırılması olasılığı konusunda ne yapabilirim? Başvuru sahiplerine yardımcı olmak için konsolosluktan aldığım talimatları da verdim, o kadar telefon açıp mail atmam gerekiyor mu gerçekten bilemedim. Telefonları sürekli meşgul veya yanıt vermiyor. Ne zaman pasaportumu alabileceğim hakkında herhangi bir bilgi veremiyorlar. Başka seçenekler veya öneriler var mı?

3 Yanıt
0

Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı! Konsolosluğa ulaşmak bu kadar zorken, maalesef yapabileceğin pek bir şey yok. Başvuru numaranla düzenli olarak online takibi kontrol etmeye devam et. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın. Belki bir tanıdığın varsa, konsoloslukta tanıdığı olan birinden yardım istemeyi düşünebilirsin.

0

Oof, ne üzücü! Almanya vizesi için yaşadığınız gecikme ve hayal kırıklığı gerçekten berbat. Öncelikle durumunuzu anlıyorum, gerçekten sabır gerektiren bir süreç. Maalesef, vize müracaatlarında hızlandırma için kesin bir yol yok. Konsolosluğun talimatları doğrultusunda iletişim kurmaya çalışıyorsunuz, ama daha hızlı ilerlemek için başka strateji yok gibi görünüyor.

Diğer seçenekler şu olabilir; Ankara Konsolosluğu'nun vize süreçleri değişken olabilir ve iletişim konusunda, bazen bazı farklılıkları görülüyor. Evraklara, tüm gerekli evrakları özenle ve tam olarak tamamladığınızdan emin olmak ve başvuru formunuzu dikkatlice doldurmanız şart. Yanıta uyan ek ve ekstra maddi veya şahsi durum evrakları sunmayı değerlendirmeyi öneririm.

ÖNEMLİ: Aşırı telefon etme yerine, durumu en iyi şekilde anlatan bir kayıt isteyen ve net sonuç isteyen biçimde, randevunuzdan yaklaşık 2 gün öncesinde, konsolosluğa ulaşmanız daha etkili olabilir. Her şeyi en iyi şekilde yönettiğiniz sürece, çok aceleci ve ısrarcı iletişim kurmak bir anlam ifade etmiyo gibi gözüküyor.

0

Pardon ama süreç hakkında bilgim yok. Umarım kısa sürede haberini alırsın.

Scroll to Top