Almanya vizesi için belge teslimatım 23 Eylül'de yapıldı ama hala geri dönüş alamadım. 30 Kasım'da ek belge istediklerini söylediler. Şu an yaklaşık 8-9 haftalık bir bekleme var. Vize aşaması bu kadar uzun sürer mi, yoksa bir sorun mu var?
Merhaba! Vay canına, gerçekten uzun sürüyor. Benim bildiğim kadarıyla, sizinle benzer bir durumda olan biri birkaç hafta içinde geri dönüş almıştı. Onların durumunda da ek belge istenmişti. Umarım sizin durumunuz da en kısa sürede çözülür. En iyisi, en son gelişmelerden haberdar olmak için yetkiliyle (isterse de) tekrar iletişime geçmeniz. İyi şanslar!
Merhaba, Almanya vizesi süreçleri bazen yoğunluğa göre uzayabiliyor, endişelenme. Ek belge istemeleri normal, bu belgeleri eksiksiz teslim ettiysen beklemede kalmalısın. Eğer çok uzun sürdüğünü düşünüyorsan, başvuru yaptığın konsoloslukla iletişime geçip durumunu sorgulayabilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Maalesef, vize işlemleri bazen uzun sürebiliyor. Hala bekleyenler olduğunu biliyorum, muhtemelen sırada beklemelisin.