Almanya vizesi için 14 Eylül'de Ankara İDATA'dan başvurdum. 136 gün sonra, hala sürecin devam ettiğini söylediler. Vize başvurumun durumu hakkında ne kadar bekleyebilirim?
Merhaba, vize başvurunun bu kadar uzun sürmesi gerçekten can sıkıcı. Maalesef, bazı başvurular beklenenden daha uzun sürebiliyor. Konsoloslukların yoğunluğu veya evrak incelemesinin detaylı olması gibi nedenler süreci uzatabiliyor. Biraz daha sabırlı olmanı ve düzenli olarak İDATA'dan bilgi almaya devam etmeni öneririm. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Oof, 136 gün! Benim Ankara İDATA'daki başvurum örnek vakanın zamanlaması gibi değildi, ama çok beklettikleri bir gerçek. Almanya vizesi için, sürenin ne kadar devam edeceği hakkında kesin hiçbir şey söyleyemiyorum. İDATa'daki temsilciyle konuşman ve durumun ile bağlantılı bir cevap bulmanı öneriyorum. Herkesin hikayesi ve durum farklılık gösteriyor ve bu nedenle, kesin bir süre veremem. Sabırlı olmalısın ve her zaman süreç güncellemeleri için Idată ile temasa geçmeni öneririm.
Üzgünüm ama 136 gün bekledikten sonra hala hiçbir bilgi yok olması gerçekten can sıkıcı. İDATA'yı arayıp randevu almak ve durumu soruşturma öneririm.