Almanya vizesi için 26 Şubat'ta başvurdum, 7 Mart'ta vizeyi aldım. Daha önce İtalya'ya tek giriş vizesi almıştım, bu sefer ise 8 gün süreyle çoklu giriş vizesi verdiler. Reddedilme ihtimali vardı çünkü önceden eksik evrak nedeniyle vize başvurusu sırasında dilekçe doldurmuştum. Vizeden yine de olumlu cevap aldım. Vize süresinin nasıl uzatılabileceğini veya yeni vize başvurusu yaptığımda ne tür evraklar ile başvurmalıyım konusunda bilgi verirseniz sevinirim?
Merhaba! Vize süresini uzatmak ya da yeni bir vize için gerekli evraklar konusunda size yardımcı olabilirim. Öncelikle, vize süreci her ülke ve kişinin durumuna göre farklılık göstereceğinden, sizin durumunuzla ilgili net bilgi veremiyorum. Ancak her ülkenin konsolosluk ve vize başvuru merkezleri genellikle vize konusunda ilgili bilgi içeriğine sahip web siteleri bulunmaktadır. Vizele ilgili son gelişmeler doğrultusunda sık sık yenilenmeye tabi bilgilerde bulabilirsiniz! Burada daha spesifik sorular sormanıza yardımcı olacağım.
Selamlar, vizen hayırlı olsun! Vize süresini uzatmak biraz zor, genelde yeni başvuru yapmak gerekiyor. Bir sonraki başvurunda seyahat amacını net belirtip, önceki seyahatlerinin detaylarını ekleyebilirsin. Şimdiden kolay gelsin!
Vize süresi, aldığınız vizede belirtilen süre için geçerlidir. Yeni vize alırken, önceki başvurulardan kaynaklanabilecek sorunları en baştan belirtmeden doldurulmuş ve eksiksiz bir başvuru dosyası hazırlamanız önemli.