Ankara İDATA'dan 3 Kasım'da başvurduğum Almanya Schengen vizesinin sonuçlanması 2,5 ay sürdü. 1 yıllık çok girişli vize verdiler. Tatil planlarım bozuldu ama vize için ne kadar süre beklemeniz gerektiğini merak ediyorum sizce?
Valla başvuru yoğunluğuna göre süre değişiyor ama benim duyduğum en kısa 15 gün, en uzun 2-3 ay sürdüğü oluyor. Seninki biraz uzun sürmüş ama sonunda almışsın ya, o önemli! Bence en iyisi başvuru yapmadan önce İDATA'nın sitesinden ortalama işlem sürelerine bakmak. Yine de garanti değil, biraz da şans işi.
Merhabalar!
Benim tecrübeme göre, Ankara İDATA'da Schengen vizesi için 2,5 aylık bir süre beklemek normal bir süre. Bazen daha kısa, bazen daha uzun sürebiliyor. Başvurunuza etken olan birçok faktör olabilir, örneğin başvuru yoğunluğu, pasaportinizin süresi gibi. Genel itibariyle, bekleme süreniz için bir garanti veremem ama beklenti oluşturmaktan daha fazla olasılığı vizesi almanızdır.
Şimdilik 2,5 ay beklemen gerektiğini söyleyebilirim. Başvurunuzun durumu çok faktöre bağlı, bu nedenle kesin bir süre söylemek mümkün değil.