Almanya'dan Schengen vizesi için başvurdum, 1.5 aydır sonuç yok. Ne yapmalıyım?
Dostum, 1.5 ay çok uzun bir süre. En kısa sürede Alman Konsolosluğu ile iletişime geçmen gerek. İşte sana yol gösterebilecek bir örnek; örneğin, geçen sene başvuruda bulunmuştun, ve dosyanın nerede olduğunu sormak için direkt olarak konsolosluğa arayıp şikayet yollayıp dosyan hakkında bilgi istemiştin ve sonunda elindeki dosyayla ilgilenmeleri ve gerekli işlemleri yürütmeleri için doğru bir şekilde iletişime geçmiştin. Konsoluslukla doğrudan iletişim kur ve dosyanın durumunu öğrenmeye çalış. Formları doldurma ve ilave belgelerle zaman kaybetme, önce gerekli mercilere müracaat etmeni öneriyorum. Başvurumun durum nedir diye birkaç kez telefonla veya e-posta ile takip etmeyi ihmal etme.
Selam, vize başvurunun bu kadar uzun sürmesi gerçekten can sıkıcı. Öncelikle başvuru yaptığın konsolosluk veya vize başvuru merkezi ile iletişime geçip durumunu öğrenmeni öneririm. Belki ek bir belgeye ihtiyaçları vardır veya yoğunluktan dolayı gecikme yaşanıyordur. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Vize başvuru merkezini arayıp durum hakkında bilgi almanızı öneririm.