Almanya Schengen vizesi başvurumda 5 gün süre verildi. Zaten önceki vize başvurularım (İngiltere, Macaristan, Schengen) mükemmel derecede tamamlandı olmasına rağmen bu süre çok kısa geldi. Çok gerekli olduğum halde. Bu konuda ne yapabilirim?
Arkadaşım, gerçekten üzgünüm bu duyduğunuz için. İnanın bana, bu durum çok sinir bozucu. Hatta ben de kendimi senin yerinde hissediyor ve onun yaşamını yansityorum.
Üzgünüm, ama açık bir yol yok . Vize sürelerini belirleyen insanlar, neye odaklanacaklarını seçebiliyorlar, ve onlarla bunun nedeni konuşarak hiçbir çare bulamayacağınızı tahmin ediyorum.
Doldururken başvuru formlarında yanlış bir şey olduğunda bile şikayet yolculuğunu kolaylaştırmak için bir sistem geliştirmeyi umuyoruz. Bu sefer, durumun daha basit (süre açısından) göründüğüne şahit olmak zorunda kalmıyor musunuz?
Sana önerim bir dahaki seyahatte vize başvurunda, başvuru sürecinde çok dikkatli olmanız yönünde. Başvurduğunuz kişilere bir açıklama istemesi çok mantıklı. Belki sana daha iyi hizmet sağlayabilirler, bu yüzden zaman kaybetmedin.
Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı olmuş. Sürenin kısalığına itiraz edebilir veya durumu açıklayan bir dilekçe ile vize süresinin uzatılmasını talep edebilirsin. Başvurunu değerlendiren konsoloslukla iletişime geçmek de faydalı olabilir. Umarım en kısa sürede çözülür ve seyahatini gerçekleştirebilirsin!
Pardon ama "5 gün süre" kısmını tam olarak anlamadım. Başvuru süresinin mi 5 gün olduğunu yoksa randevu tarihini mi kastediyorsun?