Almanya Schengen vizesi için 29 Şubat'ta İstanbul'dan başvurdum. Daha önce hiç Almanya vizesi almamıştım. 6 Mart akşamı e-arşiv faturam geldi. Diğer insanların vizesi genellikle 5-10 günde çıkıyormuş ve basım tarihi, e-arşiv fatura tarihiymış. Vize ne kadar sürede gelir acaba?
Merhaba! Benim yaşadığım benzer bir durum var. 29 Şubat'ta İstanbul'dan başvurmuştum, daha önceden hiçbir Almanya vizesi almamıştım. 6 Mart'ta e-arşiv faturam geldi ve vize basım tarihiyle denk geldiydi, 5-7 gün boyunca şapkamı kafama geçirdin. Ama neyse sonuç 1 hafta dolmadan gelmişti. Senin durumunda da muhtemelen aynı tempoya yaklaşıcak, sabırlı ol!
Merhaba, vizenin ne zaman geleceği tamamen konsolosluğun yoğunluğuna bağlı. E-arşiv faturası tarihiyle vizenin sonuçlanma tarihi arasında bir ilişki olabilir ama bu her zaman geçerli değil. Başvurudan sonraki 5-10 gün içinde sonuçlanan vizeler de var, daha uzun sürenler de. Umarım en kısa sürede olumlu sonuçlanır!
Vize 5-10 iş günü içerisinde çıkıyor gibi görünüyor, sizin durumunuzdaki e-arşivle muhtemelen o zaman civarında olur.