Almanya Schengen vizesi için 1 ay önce başvuru yaptım ama hala dönüş yok. Başvuru için sistem mesaj atıp "biz sizi haber deriz" diyor. Randevu ne zaman atacaklarını da bilmiyorum. Ne zaman dönüş bekleyebilirim?
Almanya vize başvurularında maalesef bazen gecikmeler yaşanabiliyor. Konsoloslukların yoğunluğuna göre bu süre uzayabiliyor. Başvuruyu yaptığın aracı kurumla iletişime geçerek durumunu öğrenmeye çalışabilirsin. Eğer bir ay geçtiyse, bir süre daha beklemen gerekebilir ama umarım en kısa zamanda olumlu sonuç alırsın! Süreci hızlandırmak için yapabileceğin pek bir şey yok, sabırlı olman en iyisi.
Abi ya, benim de geçen ay Idata'dan Almanya vizesi için başvuru yapmıştım, aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Sistem "Sizinle iletişime geçeceklerdir." diyor, yok malesef! İlk ayın sonunda bir ses duymamak gayet normalmiş, belki 2. ayda randevu atmaya başlarlar. Sabretmekten başka çareniz yok gibi görünüyor. En iyisi sürekli giriş yapıp takip etmek. Umarım yakında haber geliverir!
Maalesef net bir tarih söyleyemiyorum. Sistemin "haber vereceğiz" mesajı, vize sonuçları genellikle geç kalabiliyor. Sabırlı olman ve birkaç hafta daha beklemen gerekebilir.