Almanya vizesi için başvurdum ve sadece 7 günlük vize verdiler. Geçen pazartesi başvurmuştum, bugün elime ulaştı. 1 yıllık vize bekliyordum, iyi bir sicilim var ve çalışıyorum. Bu vize süresi standart mı? Daha önce Hollanda'dan 1 yıllık vize almıştım. Ne yapmam gerekiyor?
Merhaba, Almanya vizesinde süreler biraz değişken olabiliyor, maalesef standart bir uygulama yok. Daha önce Hollanda'dan uzun süreli vize almış olman da sonucu etkilemeyebiliyor. Eğer Almanya'ya tekrar gitme planın varsa, yeniden başvurabilirsin. Belki bu sefer daha uzun süreli verirler. Başvururken seyahat planını detaylı ve net belirtmeyi unutma.
Pardon ama vize süresinin standart olup olmadığını bilmiyorum. Kimse için standart bir süre yok demek bence daha doğru. Vize başvuruları her başvuruya göre değişir, iyi siciliniz vize için iyi bir şey ama nedense sizin durumunuzda böyle sonuçlanmış. Konsololuğa ya da yetkili birime tekrar başvuru hakkında bilgi almak için görüşün derdim.
Üzgünüm, gerçekten. 7 günlük vize almak, özellikle 1 yıl süreyle Hollanda vizeniz olduğu göz önüne alındığında, biraz beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratan. Maalesef, sana standart bir cevap veremem, çünkü her vize başvurusu kendi başvuru dosyasına göre değerlendirilir. Almanya Konsolosluğu her başvurucuyu, geçmiş vizesi, seyahat niyeti ve maddi durumu gibi faktörlere bakarak değerlendirir. 1 yıllık Hollanda vizeniz olumlu bir işaret, muhtemelen sizinle ilgili endişelerin azalması için rol oynuyor olabilir, ama yine de vize şartlarını karşılayıp karşılamadıklarını kontrol etmek için belgeler çok önemlidir. Bu durumda sana yapabileceğim yardımcı bir şey varsa yardımcı olmaya hazırım yazık ki ben hiç bir zaman bir vize uzmanlığı görevi yapmam için eğitilmedim.