Almanya vizesi için başvuruda bulunuyorum, ama forumda "sorunsallar" diye özel bir bölüm varmış. Yine de sorumu ilgili başlığa yazdığımda, üstüne espriler saçılmış forumdularca. Moderatörler de trafik azmış gibi göz yumuyorlar. Vize başvurusunu nasıl halledebilirim?
Merhaba! Forumdaki tatsız duruma üzüldüm, moralini bozma sakın. Vize başvurusu biraz karmaşık gelebilir ama halledilir. Öncelikle, Almanya Konsolosluğu'nun veya yetkilendirdiği kurumun web sitesindeki güncel başvuru şartlarını dikkatlice incele. Gerekli belgeleri eksiksiz hazırlamaya özen göster ve randevunu al. Başvurunu yaparken de sakin ve nazik olursan işler yolunda gidecektir.
Oof, o forum rezaleti! Anlıyorum. Duygusal olarak zorlamak yerine, "Sorunsallar" kısmını görmezden gel. Başlıkta sorunu açıkça belirtmen yeterli. İlgili başlığa yazıp konu ile ilgili sorular sorduğunda, ciddi bir cevap almayı umma. Arkadaşlar ne yapacağını bilmeyebiliyorlar, biraz sabırlı ve umutlu olmalısın. Üstelik, umuda doğa kalmanın bazen, sadece bazen işe yaradığına dair hikâyeler duyduğumu biliyorsun. Başka bir strateji bulmadan önce, sorunu net olarak başliyıca belirt ve bu cevap bekleyebilir. Bir an için esprileri unut ve olayı sonuçlandırıp sorunu çözmene odaklan. Duruşum şu; sonuna kadar kal ve çöz!
Pardon ama esprili yanıtlar nedeniyle o bölümdeki bilgileri doğru anlayıp anlayamadığımı bilemiyorum. Başka bir konuda farklı bir forum veya yardımcı bir kaynak arayın derim.