Almanya vizesi ile ilgili biraz kafayı bozmuş durumdayım. Schengen bölgesi askıya alınıyormuş, ama karayoluyla mi sınırlı bilmiyorum. Mesela Fransa vizesi alıp Almanya'ya uçarsam bu uygulamadan etkilenir miyim?
Merhaba, duyduğuna üzüldüm, vize işleri gerçekten stresli olabiliyor. Schengen askıya alınması şu an için sadece bazı sınır geçişlerinde ve karayolunda geçerli diye biliyorum. Yani Fransa vizen varsa ve Almanya'ya uçakla gideceksen, şu anki bilgilere göre bir sorun yaşamazsın. Yine de en güncel bilgiyi konsolosluk sitelerinden veya yetkili vize merkezlerinden teyit etmende fayda var. Umarım her şey yolunda gider!
Merhabalar,
Anladığım kadarıyla Schengen bölgesindeki kara geçişleri, bazı kısıtlamalar nedeniyle daha zor hale gelmiş. Almanya vizesi ile hava yoluyla giriş yapacaksan, muhtemelen etkilenmeyeceksin. İnatçı kısıtlamalar dışında, hava yolu için farklı bir uygulama var gibi görünüyor. Ama daha net bilgi için konsolosluklara danışmak en doğrusu olur.
Schengen vizesi alıp diğer ülkelere seyahat etmeniz mevcut düzenlemelerden etkilenmeyebilir. Lütfen konuyu ayrı ayrı araştırın; belki vize başvurusu öncesinde konsolosluğun güncellemelerine bakmanızı öneririm.