Almanya vizesi için başvuru yapmayı düşünüyorum ama diğer AB ülkelerinden red almıştım. Bir başka AB ülkesine başvurmadan önce Almanya'ya gitmeyi tercih etsem daha iyi olur mu? Almanya vizesi için turist vizesi yerine ziyaretçi vizesi önerisine de denk geldim. "Verpflichtungserklärung" (garanti beyanı) ile başvuruda bulunmanın etkisi hakkında bilgi almak istiyorum . Başvuru dosyamda eksiksiz bir mali duruma sahip olduğumu kanıtlamak için ne tür bilgiler sunmam gerekir? İnsanların gerçekten turiste gelen değil, paralı işçilikten kaçmaya çalışan kişiler olduğunu bildiğim için güven sorunlarını gidermek için neler yapabilirim? Ben dürüst bir şekilde vize istiyorum ve uygun tüm evrakları teslim edeceğim ama Almanya konsolosluğunun şüphe duygusunu nasıl gideririm?
Almanya'ya başvurman iyi olabilir, her ülkenin vize değerlendirmesi farklıdır. Ziyaret vizesi (Verpflichtungserklärung ile) daha güçlü olabilir, çünkü bir garantörün seni destekleyeceğini gösterir. Mali durumunu detaylı banka hesap dökümleriyle kanıtlayabilirsin. Dürüstlüğünü vurgulamak için seyahat planını detaylı ve gerçekçi tut, Türkiye'ye geri döneceğine dair kanıtlar sun. Başvurunda açık ve net olursan, konsolosluğun şüphelerini azaltabilirsin.
Alman vizesi için önceki redleri takiben hemen başka bir AB ülkesine başvurmak yerine, Almanya'ya gitmeyi tercih edebilirsin. Turist vizesi yerine ziyaretçi vizesi başvurusunu da düşünebilirsin. "Verpflichtungserklärung", başvuru şansını artıran bir referans niteliğinde.
Mali durumunu kanıtlamak için ev, arsa, araba gibi tüm varlıklarını, kira geliri, fon gelirleri, gelir beyannamesini ve banka ekstrelerini eksiksiz olarak sunmalısın.
Alman konsolosluğu şüphe duyabilir, haklı olarak. Dürüstlük ve eksiksiz belge sunumu, başvuruyu güçlendirmenin en önemli yolu. Ek strajeji olarak bir bağlantınızı Almanya'da veya sizin için güçlü bir referans olunabilecek birisinin olması önemli. Gerçekten oraya turist olarak gitmek niyetindesin, diye konsolosluğa kendini göstermelisin. Belki de vize için bazı önerilere farklı bir danışmanlık ile güven sağlayabilirsiniz. Bunun, başvuru prosedürü için çok da bir etki etmeyeceğini düşünüyorum.
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. "Ziyaretçi vizesi" ile ne kastettiğinizi ve "paralı işçilikten kaçmaya çalıştığınız" yorumunuza ilişkin endişenizi daha iyi anlamak için biraz daha detay verebilir misiniz?