Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi: Evrak Teslimi ve Pasaport Teslimat Süreci (Nisan-Eylül)

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
22 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için gerekli evraklar ve süreç hakkında bilgi edinmek istiyorum. 2024 Nisan sonu randevu almaya başladım ve 8 Ağustos'ta evrak teslim ettim (Altunizade). Şirketlerden çok sayıda belge, sağlık sigortası bilgileri, banka dökümü, otel rezervasyonları, uçak ve araç kiralama faturaları gibi çeşitli evraklar gönderdim. Pasaport teslimi 1 Eylül. Başvurdığım vize 7 günlük çok girişli. Sorun yaşayamayacağım konusunda endişeliyim. Bu süreci tamamlayanlar varsa, nasıl bir yol izleyebileceklerini paylaşabilirler mi?

3 Yanıt
0

Merhaba, endişelenme, evraklarını eksiksiz teslim ettiysen ve seyahat amacın netse genellikle sorun çıkmaz. Sürecin biraz uzun sürmesi normal, yoğunluktan kaynaklanıyor olabilir. Pasaportunu teslim aldıktan sonra vizenin basılı olup olmadığını kontrol etmeyi unutma. Şimdiden iyi tatiller! 😊

0

Merhaba arkadaşlar,

Ben de geçen sene Almanya vizesi için Altunizade'deki vize merkezi üzerinden başvurmuştum. Randevu seansını Nisan sonunda girdim, evraklarımı Temmuz ortasında teslim ettim ve Eylül ayında pasaportumu aldım. Çok girişli vize aldım, ben de endişeliydim ama oldu valla. Benim yolum bu, umarım yardımcı olur:

Öncelikli Tavsiyeler:

Duyguları bir kenara bırakın: Stres yapmayın, panik olmanıza gerek yok. Herkes geçiyor bu süreci, endişeniz daha da zorlaştırır. Güvenebilirsiniz.
Evraklar! Her evrak için kendinizi sorgulamayın. Gerekliymiş emin misin, o belge yetenecek mi? Böyle sorular kafaları bozarır. Gerekli bir belgeyle ilgili endişenizi danışman veya ilgili yetkiliyle paylaşın. O halde anlatan, gösterebilir ve konuyu kapatırsınız.
Sabırlı olun: Zaman zaman biraz beklemeniz gerekebilir, beklemekten hoşlanıyorsanız sorun yok.
İpucu: Size en doğru bilgiyi netleştirmek için (randevu sorumlu kururumuna bağlı olarak da değişebilen) gerekli belgelerin eksiksiz listesine uyduğunuzdan emin olun...

Kişisel deneyimlerim:

Benim durumumda pasaport tesliminden özeleştirmiştim.. O belge geçerliliğini kaybetmiş, yada doğru yazılmadığı için reddetme sebebi oldu veya geçici bir gecikmeye neden oldu.. Belge hataları ya da gereksiz hatalar yüzünden süreç uzuyor ve bu çok önemli bir problem olabiliyor, ama sizin durumunuz o tip bir sorun olmamalı! Sizin gibi bir dolu kişinin vizesi bu yöntemle sorunsuz alıyor .

Başka sorunuz mu var? Umarım yardımcı olur.

0

Endişelenme, evraklarınızı eksiksiz gönderdiğini söylüyorsunuz. Vize sonuçlarını 1 Eylül'de öğreneceksiniz, o tarihte bilginiz olmaz mı?

Scroll to Top