Almanya vizesi için, eskiden 1 yıllık multivize alınabiliyordu ama bu artık değişmiş olabilir. Şimdi Almanya'dan mı yoksa Yunanistan'dan mı başvurmam gerekiyor?
Selam! Evet, maalesef artık ilk başvuruda 1 yıllık vize almak zorlaştı. Almanya'dan başvurmak istiyorsan, seyahat geçmişin ve davetiyen ne kadar kuvvetliyse o kadar iyi. Yunanistan'dan vize almak da bir seçenek olabilir ama oranın şartlarını da araştırman gerek. Başvurunu en çok seyahat ettiğin ülkeye yapman daha mantıklı olabilir. Umarım vizen kolayca çıkar!
Anlamadım. Eskiden 1 yıllık multi vize alabilmek için nasıl bir başvuru yapmanız gerekiyordu? Şu anda Almanya veya Yunanistan'dan vize başvurusu yapmanız gerektiğini söyleyebilir misiniz?
Merhaba! Üzgünüm ama sana tam olarak yardımcı olamayacak gibi görünüyorum. 2019'daki vize süreciyle 현재 vize başvurularının farklılık gösterebileceği noktalar hakkında yorum yapamıyorum. Başvuru yapman gereken ülke, güncel vizeler için geçerli şartlar ve kıstaslara bağlı. Lütfen Almanya veya Yunanistan büyükelçilik/konsolosluklarının web siteleri veya yetkilileri ile iletişime geçip gerekli ön bilgileri edin.