Almanya'ya vize başvurusu yapmak için Türkiye'den bekleme süresinin çok uzun olduğunu duymuştum. Hintlilerin süreci çok daha hızlı tamamladığını okudum, neden bu fark var? Almanya neden Türkiye'den gelen vize başvurularını yeterince hızlı bir şekilde işleyemiyor?
Almanya'ya vize başvurusu yapmak için bekleme süresinin uzun olması can sıkıcı, biliyorum. Türkiye'den gelen başvuruların yoğunluğu ve Almanya'nın konsolosluk kaynaklarının farklı dağılımı bu duruma neden olabilir. Hintlilerin vize süreçlerinin daha hızlı ilerlemesinin sebebi, Almanya ile Hindistan arasındaki anlaşmalar veya başvuru yoğunluğundaki farklılıklar olabilir. Bu durum tamamen Almanya'nın vize politikaları ve başvuru süreçleriyle ilgili bir durum. Umarım en kısa sürede vizen çıkar!
Merhaba,
Avrupa ülkelerine vize başvurusu sürelerinin farklılığı hakkında sorunuz çok yaygın. Türkiye'den gelen başvuruların işlenmesindeki gecikmenin altında birkaç neden olabilir. Örneğin, başvuru sayıları artışı (Almanya'ya göç etmek isteyen birçok Türk vatandaşı olduğu için), çalışan sayısını ve eldeki işlerin kapasitesini doğru oranda artırmayı gerektirir. Konsololuk işleyişinde oluşan yoğunluk, işlemlerin uzamasına yol açabilir. Hatta aynı belge türü beklenmedik şekilde çeşitli dokümanlarla karşımıza çıkınca da işler ciddi biçimde uzar. Bu süreçte, her başvurucuya aynı dikkat ve hassasiyetle yaklaşıldığını belirmek isterim. Birkaç kaynakça ve istatistiğe göre farklılıklar oldukça genişleyebilir, dolayısı ile bu farklılıkların nedenini öğrenmek bazı araştırmalar gerektiriyor ve belki de siyasi farklılıklar da bu süreci etkileyebilir.
Bence vize başvurusu işlemlerin hızındaki fark, başvuruların değerlendirilirken kullanılan kriterlerin farklılığından kaynaklanıyor olabilir. Her ülkenin farklı standartları var ve bunu tam olarak bilmiyoruz.