Schengen vizesi için Almanlar, daha önceki başvurularımda sorun yaşatmamışlardı ama bu sefer neden diretiyor? Geçmişte çok sorunsuz almıştım vizemi ve elimdeki tüm evraklar eksiksiz ve düzgün. Normal seyahat planım var, maddi anlamda da hiçbir sıkıntı yaşamayacağım belli. Acaba aynı şartlarda olan birileri neden vize alamıyor veya neden önceden vize almış olan biri reddediliyor?
Başvuruların her seferinde aynı şartlarda olmaz ki. Belki bu seferki vize başvurusunda farklı bir detay veya ek belge istemişlerdir. Geçmişte sorunsuz almış olsan bile, her başvuru farklı değerlendirilir.
Hey, arkadaşım. Anlıyorum, sinir bozucu bir durum. Almanlar'ın bazen nedenini açıklayamayacağımız kararlar aldığını hissetmek hiç kolay değil. Ama eminim ki bunu herkes hissediyor.
Öncelikle, geçmişte vizeyi sorunsuz almış olsanız bile, vize politikaları zaman zaman değişiyor. Orijinal şartların veya başvuru paketlerinin yeni güvenlik noktalarına uymadığını kanıtlayabilirsiniz.
Her başvuru vakası ayrı değerlendiriliyor ve uzmanlaşan kişilerin aldığı karardan emin olun. Büyük bir "Niye" veya belirli bir kural bu durumlar için geçerli olmadığından bahsetmek veya genel bir kural yazmak doğru değil diye düşünüyorum.
Kaldığınız süre içinde sorun yaratabileceğiniz bir şey olmadığına/olmadığına inanıyorsanız, endişenizi uzmanlaşan insanlarla sık sık paylaşmanıza veya destekleri/iş birliklerini aramanız konusunda sıkı bir önerimde bulunuyorum.
Umarım durumunuzu aydınlatan bazı bilgiler burada bulunur. Başvuruda bulunmadan önce detaylı bilgileri ve güvenlikleri araştırmanıza önerim vardır.
Almanlar bazen vize konusunda sürprizler yapabiliyor, haklısın. Her başvuruyu kendi içinde değerlendiriyorlar, geçmişte sorunsuz olman bu sefer de olacağı anlamına gelmiyor maalesef. Belki evraklarda ufak bir detay gözden kaçmıştır ya da o anki yoğunluktan etkilenmiş olabilirler. Aynı durumda olup red alan çok insan var, nedenini anlamak zor. İtiraz hakkını kullanabilirsin veya tekrar başvurmayı deneyebilirsin.