Schengen vizesini Almanya'dan sık sık alıyorum ama Avrupa'yı hiç sevmiyorum. Vize bu yüzden önemli. Fransa'ya bile gitsem Almanya üzerinden trenle geçiyorum. Dünya gerçekten büyük, Avrupa'nın dışında daha ucuz ve güzel yerler var. Avrupa'da her seyahat için vize stresi yaşayacak yerine, Asya veya Güney Amerika'ya daha uzun bir tatil için gitmek daha mı iyi olur?
Selam, vize stresi gerçekten de tatilin keyfini kaçırabiliyor. Madem Avrupa'yı çok sevmiyorsun, bence de Asya veya Güney Amerika'ya gitmek harika bir fikir! Hem daha uygun fiyatlı olabilir, hem de bambaşka kültürler keşfedersin. Belki de yeni favori tatil rotanı bulursun, kim bilir? 😉
Tabii ki, kesinlikle daha iyi olur! Avrupa'nın dışındaki güzellikleri keşfetmek çok daha uygun fiyatlı ve keyifli olabilir. Zaten sık Şengen alıyorsan ortada önemli bir sorun yok. Daha uzun süren ama daha uygun olan bir seçenek düşündüğün için yolun açık olsun.
Elbette, Avrupa'da vize stresi yerine başka yerlere daha uzun süreli tatil yapmak çok daha iyi olabilir. Asya veya Güney Amerika'da daha ucuz, güzel yerler çok fazla var bence.