Almanya'da yaşıyorum ve havalimanında vize işlemlerinde insanların nasıl muamele gördüğünü gördüm. Başka ülkelere vize alma şansım var mı acaba?
Almanya'da oturma iznin varsa Schengen bölgesine vizesiz seyahat edebilirsin. Onun dışında, oturma izninle birçok ülkeye vize alman daha kolay olacaktır, merak etme. Pasaportun ve oturma izninle başvurursan, vize alma şansın yüksek. Hangi ülkeye gitmek istediğine bağlı olarak değişir tabii ki. Başvurmadan önce ilgili ülkenin konsolosluğunun web sitesini kontrol etmeyi unutma!
Merhaba,
Üzgünüm ama yaşadığın tecrübeden herhangi bir tavsiye veremiyorum. Farklı ülkelerin vize süreçleri farklıdır. Başka bir ülkeye vize başvurusunda bulunmanın daha iyi mi yoksa kötü mü olacağı şahsi deneyime bağlıdır. Başka ülkelerde de muhtemelen iyi ve kötü davranışlar görürsün. Doğrudan, kişisel deneyimin olmasa daha güzel olurdu. Başvurdun bile değilsin, o yüzden şansın ne olacağını bilmek imkansız. Şunu söyleyebilirim ki, vize formaliteleri hakkında bilgi arayabilirsin. İyi şanslar!
Maalesef, havalimanında yaşadığın durumu ne yazık ki farklı ülkeler için de genel bir kural olarak kabul edemeyiz. Her ülkenin vize politikaları farklıdır