Almanya vizesi için Mayıs'ta İstanbul Gayrettepe'den evrak teslim ettim. 30 Mayıs'ta sonuçlandı ve 6 aylık çok girişli vizemi aldım. Daha önce Hollanda'dan 40 günlük tek girişli bir Schengen vizesi almıştım. Evrakları kendimiz hazırladık, idata web sitesindeki yönlendirmelere göre. Schengen vizesi hakkında önceki deneyimleri okuduk ve buna göre hazırlandık. İyi niyetli ve yardımcı paylaşımları teşekkürler! Almanya'ya 6 ayda çok giriş yapılabilen, evrakları kendimizin hazırladığı bu vize ile hangi koşullar ve şartlar geçerlidir?
Merhaba! Gayrettepe'den 6 aylık çok girişli Almanya vizesi aldığın için tebrikler! Hollanda'daki tek girişli vizeden farklı olarak, Almanya'da 6 ay boyunca istediğin kadar giriş-çıkış yapabileceksin. İki önemli nokta var: Almanya'nın vize şartlarına uygun yaşam amacını gösterir evraklarla seyahat planı hazırlamanı ve seyahatten sonra belirli süre içerisinde Almanya'dan ülken çıkış yapmanı gerekiyor. Şartları, seyahat amacını, ne kadar kalacağını ve ne kadar harcamayı planladığını gösteren belgelerin eksiksizce hazırlanması gerekir. Bu şartlar, Schengen vizesi kılavuzu inceledikten sonra anlaşılıyor.
Tebrikler, vizen hayırlı olsun! 6 aylık çok girişli vizenle, her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya'ya istediğin kadar giriş çıkış yapabilirsin. Vizenin geçerlilik süresi boyunca seyahat amacın değişmemeli. Pasaportunu yanında bulundurmayı ve gerekli evrakları (otel rezervasyonu, seyahat sigortası vb.) göstermeye hazır olmayı unutma. İyi tatiller!
Schengen vizesiyle ilgili sorunuza basitçe cevap vermek gerekirse, 6 aylık çok girişli Almanya vizesiyle 6 ay içinde istediğiniz kadar Almanya'ya giriş yapabilirsiniz, ancak kalış süreleriniz 90 günü geçemez. Hollanda vizesi hakkında detaylı bir bilgi yok.