İstanbul Ticaret Odası'nın, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerle olan ticari vize anlaşmaları vize almayı kolaylaştırıyor mu? Bu anlaşmadan yararlanan biri ya da bilgi sahibi olan biri varsa detaylı bilgi paylaşırsa sevinirim.
Merhabalar!
İstanbul Ticaret Odası'nın Almanya ve Hollanda gibi ülkelerle yaptığı anlaşma, ticari vize alma işini gerçekten kolaylaştırabiliyor. Ben de üyelerine bu yönde avantajlar sağlayan bir vize programından faydalandım. Özetle, kurum, başvuruların değerlendirilmesi ve randevu takibi konularında aracılık yaparak süreci hızlandırıyor. Bildiğim kadarıyla, özellikle belge hazırlama sürecinde yardımcı oluyor.
Daha ayrıntılı bilgi için direk İstanbul Ticaret Odası yetkililerine danışmanızı tavsiye ederim.
Selam! İTO'nun Almanya ve Hollanda ile ticari vize anlaşmaları var, doğru. Ancak bu anlaşmalar vize alımını direkt olarak kolaylaştırmıyor. Daha çok, ticari heyetlerin ve iş insanlarının başvurularında bazı kolaylıklar sağlayabiliyor. Yani, normal vize prosedürleri yine geçerli ama İTO referansı bazı kapıları açabilir. Başvurmadan önce İTO'dan güncel bilgi alman en iyisi olur.
Benim bildiğim kadarıyla, İstanbul Ticaret Odası'nın doğrudan vize anlaşmaları yok. Anlaşmaları olan İSO üyeleri olabilir ama detaylı bilgi için İSO'ya danışmanız en doğrusudur.