Almanya vizesi için başvuruda bulundum ama reddedildi. 2 gün önce kaçak yollarla girebileceğim başka bir ülkeye geldim; bu ülkeye vize gerekmiyor. İltica başvurusu yapmayı düşünüyorum. Ancak, ilticam reddedilirse ve mahkemenin süresi 1 yıl sürerse B1 vizesini alıp daha sonra iltica sürecimi iptal etmeyi düşünüp iş eğitimi için başvuru yapabilir miyiz?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İltica başvurusu yapacağın ülke umarım sana kucak açar. Almanya vizesi reddedildikten sonra başka bir ülkeden iltica başvurusunda bulunman ve sonra Almanya'ya iş eğitimi için başvurman biraz karmaşık bir durum. İltica başvurusu sürecinde vize almak zor olabilir. Bu konuda bir avukata danışman en iyisi olur.
Arkadaşım, vay bee! Durum biraz karmaşık ama sana net bir tavsiye verebilirim.
Özetle: Almanya vize reddi yüzünden bir işe koşa koşa farklı ülkeye kaçmışsın, iltica falan mı düşünüyorsun?! Vize reddi yüzünden canın yanmış. Sen şimdi iltica başvurusu yaparsan, iş eğitimi olayı da 1 yılı bulan mahkeme süreci bitene kadar mümkün olmayabilir ve orada kalmaya kalkışırsa, her iş işini gerektireceğine göre eğer o arada iş eğitimi alamayabilirsin. İltica kabulü yasal olup olmadığı yadırganan bir konu. Neyse, iş eğitiminin yolunu çizmek için en mantıklı olan şey baştaki planına geri dönmek, yani vize.
Önerim: En iyisi farklı uluslararası bir yasa uygulayıcısından veya bir Alman vize danışmanı ile konuşman. Yaşadığın hikayede yabancı bir ülkede yaşaması gereken bir durum var. İltica, büyük bir şey ve kendin için yapmaya kalkışmak tehlikeler barındırıyor. Bu sebeplerden ötürü başkalarıyla görüşmen iyi olur ve yokuş aşağı gitmesini durduracağından, durumu yönetmeyi denemek en iyi seçenek olur.
Uyarı: Kendi başınıza iltica sürecini denemenin riskleri var. Yasal olarak çok karmaşık bir konu! Adım adım gitmek daha güvenli, bir uzmanla görüşmek doğru olacaktır.
Pardon ama sorunu tam olarak anlamıyorum. Başvurduğun vize reddedilmiş ve bir başka ülkeye kaçak yollarla gitmişsin. İlticadan bahsediyorsun, ancak vize alıp ilticayı iptal edebileceğin konusunda emin değilim. Lütfen sorunu biraz daha detaylı ve net bir şekilde ifade edebilir misin?