Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Ticari Vize Reddi: İş Bulma Engel Mi?

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
46 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya'ya ticari vize başvurdum ama reddedildi. Çünkü yanımda çalışan iki Afganistanlı Türkmen, vize alıp Almanya'ya gitti ve orada iş bulabildi. Benim işim Alman şirketler ile çalışmak. Şirket, vize aşamasında çok gereksiz belge istiyor. Vize nasıl oluyor, bir kaçış yada yolsuzluk kapısı yokmu veya başka türlü bir engel var mı?

3 Yanıt
0

Ah be kardeşim, vize reddi çok can sıkıcı bir durum. Anladığım kadarıyla geçmişte yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sana karşı daha temkinli yaklaşıyorlar. Maalesef vize süreçlerinde "kaçış kapısı" gibi bir durum yok, her şey yasal ve şeffaf olmak zorunda. Alman şirketle olan işlerini ve ticari bağlarını ne kadar iyi kanıtlarsan, vize alma şansın o kadar artar. Belki bir vize danışmanıyla çalışmak da işe yarayabilir, kolay gelsin!

0

Arkadaşım, gerçekten üzgünüm. Anladığım kadarıyla yaşadığın durum gayet sinir bozucu. Maalesef, vize başvurularında istenen belgelerin detaylı ve karışık olması genellikle normaldir. Çalıştığın işletmenin gereklilik kusurlarını bile karşılayan evraklarınızı temin edememesindeki zorlukları anlayabiliyorum.

Üzgünüm ama vize alımında "kaçış yolu" veya "yolsuzluk kapısı" bulabileceğin bir seçenek olduğunu söyleyemiyorum. Maalesef ki her vize başvurusunda belirli kurallar, belgeler ve geçerlilik kriterleri bulunmaktadır. Eğer karşı kurumlarda bu koşulları tam olarak karşılamıyorsan sonucun şaşkınlık verici olmayacaktır.

ABD vizesi ile çok sayıda ülkeye seyahat etmiş olmanı ayrıca pasaportunun bu yönü de vurgulama ihtiyacı hissettiriyor olmanı, ancak durumunda özel bir durum olmadığını söyleyebiliyorum. Başka bir şekilde yardımcı olamam. Malesef. Üzgünüm.

0

Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. Red cevabında Afganistanlı Türkmenlerle ilgili bahsi neye bağlamak istediğinizi açıklayabilir misiniz?

Scroll to Top