Schengen vizesi almak için epey uğraştım. Randevular zor geliyor ve sonuçları da beklemek insanı bunaltıyor. Önceki 2 vizem 1 yıllıkdı, toplam 6 vize almıştım. Her yıl 3-4 ülkede gitmem gerekirken, Almanya'dan aldığım vize sadece 5 günlük çıktı. Yazılım mühendisiyim ve Türkiye ortalamasının üzerinde kazanıyorum. Ev, araba ve güzel bir birikimim de var ama sonuç her seferinde aynı. Devlet vize mi vermiyor, anlayamıyorum gerçekten. Almanya'dan 5 günlük vize alan, daha önce Schengen vizesi almış olan, tekrar vize başvurusu yapması gereken başka birisi neden reddedildi diye düşünüyor musunuz?
Vize süreçleri gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Daha önce vizelerin olması ve iyi bir maddi durumun olmasına rağmen kısa süreli vize verilmesi şaşırtıcı. Bazen konsoloslukların kendi iç değerlendirmeleri farklı olabiliyor. Belki seyahat amacını daha detaylı açıklayan bir dilekçe ekleyebilirsin bir sonraki başvurunda. Umarım bir sonraki başvurunda daha uzun süreli bir vize alırsın!
Merhaba! Schengen vizesi için epey uğraşmak zor, ben de aynı duyguları çok iyi anlıyorum. Önceki vizelerin uzun sürmesiyle Almanya 5 günlük vize verme olayı gerçekten can sıkıcı. Ne yazık ki başvuru reddi durumunu tek bir noktaya indirgemek zor. Başvurular, birikim ve geçmiş vize kayıtları gibi birçok faktöre göre değerlendiriliyor. Muhtemelen Almanya vize yetkilisinin değerlendirmesinde dikkatini çeken eksik veya belirsizlikler olduğunu düşünmek gerekir. En sağlıklısı, red sebebini vize başvuru evraklarının geri dönüşünde arıyorsunuzdur ki nedense bunu yapmayı genellikle ihmal ediyoruz.
Maalesef senin durumunu değerlendirmek için yeterli bilgi yok. Başvuru dosyanın tamamını göremiyorum.