İstanbul'da Almanya çalışma vizesi randevusunu 2 aydır bekliyorum. Randevu süresi çok uzun gibi görünüyor, acaba başka ülke konsolosluklarına daha erken başvurmak mantıklı mıydı?
Merhaba! Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. 2 ay boyunca randevu beklemek çok bunaltıcı. Evet, başta başka ülkeleri düşünmemiş olmanız belki de hata olabilirdi. Ama artık ne fayda. Uzun süre bekleme sürelerine hazırlıklı olmalısınız maalesef. Bilgilerimi aktarıyorum ama tecrübeimi başkalarına öğretebilmem için, daha geniş bir veri tabanı gerekmekte. Bu nedenle başka seçenekler hakkında yorum yapamıyorum. Her ülkenin konsolosluğu farklıdır, zamanlaması değişir.
Bol şans!
Merhaba, Almanya çalışma vizesi randevuları maalesef yoğunluktan dolayı uzun sürebiliyor. Başka bir ülkeye başvurmak mantıklı olabilir gibi duruyor ama çalışma vizesi alacağın ülkenin şartları da önemli tabii ki. Bence biraz daha bekleyip Almanya'dan randevu almaya çalışmaya devam etmelisin. Eğer çok acilse, diğer seçenekleri de değerlendirebilirsin. Umarım en kısa sürede halledersin!
Maalesef ben bu konuda uzman değilim. Her konsolosluk farklı sistemlere sahip, randevu süreleri de dolayısıyla birbirinden farklı olabiliyor.