Almanya vizesi için e-randevu bekliyorum. Eylül başında başvuran kişiler hala randevu alamadı, ama Ekim başında başvuranlar sırayla geldi. Bu nasıl oluyor? Randevu alma süresini etkileyen bir neden var mı?
Eylülde başvuranlar yoğunluktan dolayı Ekim başında başvuranlara göre daha geç randevu alıyor olabilirler. Başka, bilmediğim ek nedenler de olabilir.
Merhaba, bu durum gerçekten kafa karıştırıcı, biliyorum. Randevu sisteminde bazen böyle sıra dışı durumlar yaşanabiliyor. Randevu süreleri; başvuru yoğunluğuna, konsolosluğun/elçiliğin o dönemki çalışma düzenine ve hatta başvuru türüne göre bile değişebilir. Belki de Ekim'de başvuranların vize türünde bir yoğunluk azalması olmuştur. Umarım en kısa sürede sen de randevunu alırsın!
Oof, ben de aynı kayıpta kaldım! Sistem bazen garip davranabiliyor. Sabah 9'da randevu almak için başvuru yapıp 10 gün sonra görünen biri var diye düşünmemek lazım ama gerçekten... Eylülde ve Ekim'de başvuran iki kişinin durumunu bilmiyorum tabii ama sistemdeki aşırı yoğunluk, beklenmedik başvurular veya güncellemelere bakmak lazım bence. Şu an, bir sürü kişinin randevu bekliyor olmasını şaşırtıcı değil gerçekten. Başka bir şey sormak istemeyen herkesin sistemin mantığıyla arasına girip cevap aramasını ümit etmeliyiz sanırım.