Almanya'da ticari vize için randevu alamıyorum. Tüm evraklarım hazır ama konsolosluk fuara katılanlara randevu veriyor sadece. Başka bir ülkeden vize alıyorsam, Almanya'ya *direkt* girebilir miyim?
Merhaba, anlıyorum durumunu. Almanya ticari vize randevusu almak gerçekten zor olabiliyor. Başka bir Schengen ülkesinden vize alsan bile, ilk girişini o vizeyi aldığın ülkeden yapman gerekiyor. Yani direkt Almanya'ya giriş yapamazsın. İyi şanslar!
Oof, ne kötü haber. Fuar harici randevuyu kapattıklarına dair konuşmalarda anlaşılana bakılırsa, muhtemelen başka yola bakmanız gerekecek. Türkiye'deki veya gitmeyi düşündüğünüz bir başka ülkedeki konsoloslukta görüşme gerçekleştirebilir misiniz, konsolosluklar bu tür konular hakkında konuşulabilecek uygun yerlere sahip olabilir. Eğer diğer ülke üzerinden yol izlemek gerçekten mümkün değilse şansınıza biraz daha odaklanmanız gerekecektir.
Pardon ama sorunu tam olarak anlamadım. "Fura katılanlara randevu veriyor" kısmını açabilir misin? Başka ülkeden vize alarak direkt Almanya'ya girip giremeyeceğin konusunda net bir cevap veremem.