Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Schengen Vizesi Randevu Sistemi Sorunu

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
61 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için Almanya konsolosluğunda yeni randevu sisteminde aile olarak başvuranlar için bir sorun yaşadım. Randevu sistemindeki "grup başvurusu" kısmını işaretledikten sonra, eşimin de başvuru yapması gerektiğini randevudan sonra öğrendim ve 50 günüm boşa gitti. Sistemin başlangıçta aileler için net bir yönlendirme yapmadığı için diğerleri de muhatap olabilir diye...Aile olarak randevu alınırken yeni sistemi düzgün anlayıp tüm aile üyeleri için müracaat nasıl yapılıyor?

3 Yanıt
0

Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten can sıkıcı olmuş. Yeni sistemde aile başvuruları biraz kafa karıştırıcı olabiliyor, haklısınız. Aile olarak başvuru yaparken, her bir birey için ayrı ayrı başvuru yapmanız ve her birine randevu almanız gerekiyor. Randevu alırken, "grup başvurusu" seçeneğini işaretleseniz bile, her aile üyesinin bilgilerini ayrı ayrı girmelisiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar ve en kısa sürede vizenizi alırsınız!

0

Pardon ama tam olarak anlamadım. "Grup başvurusu" kısmı için randevu alma talebiniz ile aile üyeleriniz için ayrı başvurular arasında nasıl bir ilişki var? Açıklayabilir misiniz?

0

Merhaba! Yeni Almanya vize randevu sistemi biraz karmaşık gibi gözüküyor. Özetle, aile olarak başvuru yapacaksanız, her aile üyesi için ayrı bir başvuru formu doldurmanız gerekiyor. Ama, altta "Gruptan oluyorsunuz" seçeneklerini de işaretlemenizi önemsiyor. Tabii, sonrasında CONSULOSLUK yetkilileri ile konuşmanız gerekebilir. Sistem, ilk başvuran tarafından geri kalan aile üyeleri için aynı randevu talebini işleyecek gibi görünüyor. Önemli olan, sistemde belirtilen adımları adım adım uygulamak. Eğer emin değilseniz ve aile üyesinden birisi için tekli başvuruyu seçtiyseniz konsoloslukla iletişime geçin. Kesin bilgi sahibi olun. Sistemin nasıl işlediğini anlamak için eylemlerinizi dikkatle gözden geçirmediğini unutmayın. Sağlanan tüm bilgi/dokumanlardan, başlıkları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Herkesin yaşadığı sıkıntılardan kaçınmak için... İyi şanslar.

UYARI : Kişisel ve gizli içerik olan bilgileri örnekte verdiğiniz için yanıtımda kişisel bilgi kullanamadım.

Scroll to Top